Erpe zonwering

Help! Mijn zonwering is vastgevroren.

Erpe zonwering

Tijdens de winterdagen is het belangrijk om je zonwering goed te blijven controleren. Bij lichte vorst is het namelijk al mogelijk dat je zonwering of rolluik vast is gevroren. Is dit jou overkomen? Laat dan direct te schakelaar los en laat het rolluik of de zonwering in de positie waarin het zit. De motor draait anders namelijk door en dat kan leiden tot een defecte motor. Dat is een relatief prijzige reparatie en die kun je dus voorkomen door te wachten totdat het gaat dooien.

Hoe komt het dat mijn zonwering bevriest? 

Wanneer je ’s avonds de zonwering dicht doet, is er in sommige gevallen nog weinig aan de hand. Sta je ’s ochtends op en blijkt dat de zonwering niet reageert. Dan is vaak de conclusie dat je zonwering is dichtgevroren. Dit komt omdat er tussen het raam en het pantser condensdruppels ontstaan. Deze druppeltjes lekken naar de onderkant, waardoor er een dun laagje ijs ontstaat. Dus, let bij vorst goed op. 

4 tips tegen vastvriezen van zonwering

Het eerste waar men naar grijp is vaak warm water. Doe dit niet! Het kan later weer bevriezen en dat maakt het probleem alleen maar groter. Welke tips helpen je tegen bevroren zonwering? Pak een warmtevoorwerp zoals een föhn en richt deze op de plekken waar het vastloopt. De warmte zorgt ervoor dat het ijs ontdooit en de zonwering weer zal gaan bewegen. 

Heb je ruitontdooier in huis? Mooi! Pak deze en spray op verschillende plekken. Dan ben je niet alleen preventief aan het beschermen. Je zorgt daarmee ook dat de zonwering snel weer te bedienen is.

De belangrijkste tip is, zodra het kwik boven nul stijgt en het begint te dooien kun je het best tot bediening overgaan.

De beste langdurige oplossing? Somfy. 

De beste oplossing is een preventieve oplossing. Volgens de voorspellingen worden de winters strenger en de zomers warmer. Is jouw zonwering en de rolluiken gereed van het winterse weer? Investeer in een motor van Somfy. De Oximo, Limo en de RS100. 

Maar nu is het te laat. De motor is kapot. Bel Erpe!

Dan is het zaak om het probleem op te lossen voordat het erger wordt. Erpe Zonwering staat voor je klaar. Neem contact op met ons en een van onze monteurs komt langs om het probleem te verhelpen. 

Deel:

Facebook ShareURL
Verano actie

Actie

ZONNESCHERMEN IPANEMA & OVIEDO NU MET GRATIS ELEKTRISCHE BEDIENING T.W.V. €287,-