Lekker besparen

zonwering

Of je het thuis behaaglijk warm houdt, goed ventileert of lekker koel wilt houden heeft allemaal invloed op de kosten die je aan je binnenklimaat hebt. Dat verschilt per seizoen. ’s Winters stoken we onze huizen graag lekker warm, maar verliezen veel woningen onnodig warmte via ramen. Je kunt de isolatiewaarde van ramen versterken met behulp van de juiste zonwering. Daarmee houd je kou buiten, en warmte binnen.

Stuur simpel warmte en koude van buitenaf

Zonwering houdt natuurlijk zonlicht tegen, maar heeft daarnaast nog meerdere functies. Zo vormen rolluiken en ritzscreens een slimme manier om energie te besparen. Eenmaal geïnstalleerd en in gebruik vormen ze een extra laag die een tussenruimte creëert. Deze tussenruimte zorgt ervoor dat lucht op zijn plek blijft: de warme lucht gaat niet naar buiten, de koude lucht komt niet naar binnen. Overdag laat je de zon je huis binnen schijnen en verwarmen, ’s nachts houd je deze warmte op slimme manier vast met behulp van je zonwering. In de zomer gaat dat precies andersom. Dan houdt zonwering de hitte buiten, waar je ’s avonds en ’s nachts je huis weer laat afkoelen door je ramen open te zetten.

Bespaar met raamdecoratie

Ook binnenshuis kun je op slimme wijze het klimaat regelen. Door te kiezen voor raamdecoratie hou je dat in eigen hand. Raamdecoratie vormt zonwering in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer. Ook dit vormt een extra tussenlaag van lucht, als een buffer. Deze verhoogt de isolatiewaarde van enkel glas tot wel 60% en helpt je dus aanzienlijk te besparen op je energiekosten. Nuttig, én aantrekkelijk. Raamdecoratie is namelijk ook een spraakmakend onderdeel van je interieur. Daarin is volop keuze beschikbaar.

Deel:

Facebook ShareURL

Met de aanschaf van een zonnescherm V282 – Oviedo in september of oktober geniet je optimaal van de nazomer, ben je vroeger dan ooit voorbereid op het voorjaar en bespaar je bovendien €300 op je aankoop!