Erpe zonwering

Rolluiken of screens: wat is het verschil?

Ritzscreens

Als je op zoek bent naar de juiste zonwering is het je vast al opgevallen dat er tal van verschillende opties mogelijk zijn. Rolluiken en screens zijn twee populaire opties. Maar wat is het verschil, wanneer kies je wat en wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van rolluiken en screens? Dat zullen we allemaal uitgebreid bespreken in deze blog, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Rolluiken zijn verticale luiken die aan de buitenkant van ramen of deuren worden gemonteerd. Ze bestaan uit horizontale lamellen van aluminium of kunststof die kunnen worden opgerold in een gesloten cassette wanneer ze niet in gebruik zijn. Rolluiken worden bediend met behulp van een handmatige of elektrische bediening en bieden uitstekende bescherming tegen zonlicht, warmte, geluid en inbraak.

Screens, ook wel bekend als zonneschermen of Ritzscreens, zijn verticale zonweringen die aan de buitenkant van ramen worden gemonteerd. Ze bestaan uit een doek van polyester of glasvezel dat strak gespannen wordt tussen geleiders. Screens kunnen handmatig of elektrisch worden bediend en bieden zonwering en privacy terwijl het zicht naar buiten behouden blijft.

Het verschil tussen rolluiken en screens

Het belangrijkste verschil tussen rolluiken en screens ligt in hun constructie en functionaliteit. Rolluiken bestaan uit horizontale lamellen die volledig kunnen worden gesloten voor maximale bescherming en privacy, terwijl screens een strak gespannen doek hebben dat het zicht naar buiten behoudt en de zonnestralen filtert. Beide bieden uitstekende zonwering, maar rolluiken zijn meer geschikt voor maximale isolatie en veiligheid, terwijl screens een meer open en moderne uitstraling hebben.

Rolluiken: Bescherming en isolatie in één

Voordelen rolluiken

1.Veiligheid en privacy

Rolluiken bieden uitstekende bescherming tegen inbraak en zorgen voor privacy in huis.

2. Isolatie

Ze bieden thermische isolatie, waardoor warmte in de winter wordt vastgehouden en zonlicht in de zomer wordt geblokkeerd, wat kan helpen bij energiebesparing.

3.Geluidsreductie

Rolluiken dempen geluid van buitenaf, waardoor een rustige en comfortabele omgeving in huis wordt gecreëerd.

Nadelen rolluiken

1.Esthetiek

Sommige mensen vinden dat rolluiken een minder aantrekkelijke uitstraling hebben dan screens.

2.Beperkt Zicht

Als de rolluiken gesloten zijn, wordt het zicht naar buiten belemmerd.

Screens: Stijlvol en functioneel

Voordelen screens

1.Behoud van zicht

Screens bieden zonwering zonder het zicht naar buiten volledig te blokkeren, waardoor je kunt blijven genieten van het uitzicht.

2.Esthetiek

Screens hebben een slank en modern ontwerp dat goed past bij moderne architectuur. Zo blokkeert het warmte en zonlicht op elegante wijze.

Nadelen screens

1.Minder isolatie

In vergelijking met rolluiken bieden screens minder thermische isolatie, hoewel ze nog steeds helpen om de warmte buiten te houden.

2.Beperkte privacy

Screens bieden minder privacy dan rolluiken, vooral ’s avonds wanneer het licht binnen aan is.

Wanneer kies je voor rolluiken en wanneer voor screens?

Kies voor rolluiken als je op zoek bent naar maximale veiligheid, isolatie en privacy, vooral voor ramen op de begane grond of bij afwezigheid van bewoners.

Kies voor screens als je het belangrijk vindt om het zicht naar buiten te behouden en een moderne uitstraling wilt creëren met voldoende bescherming tegen zonlicht en warmte.

Bij Erpé Zonwering bieden we een breed scala aan rolluiken en screens van hoge kwaliteit, zodat je de perfecte keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en professionele installatie. Met onze rolluiken en screens ben je verzekerd van comfort, veiligheid en stijl in huis.

Deel:

Facebook ShareURL